dinsdag 31 juli 2012

Portrush


2012-07-31 Dinsdag
Er is hier een interessante boot binnen gekomen: Polar Bound. Die is op weg naar Groenland en dan via de Noordwestelijke doorvaart naar Alaska. De eigenaar is een bekende zeiler/zeeman David Scott Cowper. Als je even googlet kom je via Wikipedia wel op alles wat hij al gedaan heeft. Dit is een motorboot speciaal gebouw voor deze expeditie.
Vanochtend heeft hij brandstof getankt, een hele tankauto stond uren op de kade. Volgens de laatste meterstand die we gezien hebben, heeft hij meer dan 2700 liter diesel getankt!!!
Toch gaat ook daar niet alles zoals moet. Toen ze hoorden dat Ronald scheepswerktuigkundige is, werd hij daar ook te hulp geroepen, de motor laadt de accu’s met te veel spanning.  Niet iets waar Ronald meteen een oplossing voor heeft.
We wandelen veel terwijl ondertussen de was gedaan wordt in de Launderette.
De noordkaap ’s ochtends en ’s middags langs beide stranden.
Om op het oostelijke strand te komen moeten we om een internationaal golfveld heen. We begrijpen nu dat golven sport is, het is wel 3 km lopen voor we bij het eind van het golfveld zijn.
Terug via het strand loopt een stuk leuker dan heen langs de autoweg.
’s Avonds gaat het regenen en waaien. Nu maar hopen dat het morgen weer voorbij is.

1 opmerking:

  1. Te veel spanning, da's ook niks voor Ronald. Lekker op je gemak langs het strand wandelen, dat is je ware. Die David Scott Cowper is net zo'n type als Henk de Velde: solo-tripper. Hij zoekt kennelijk alleen de publiciteit niet zo op. Was het wel diesel, wat getankt werd?
    Ja ja, golfen is een echte (volks)sport. Zeggen ze. Lange afstanden lopen, maar wel hulp om spullen te dragen. Geen topsport dus, evenmin Olympisch. Morgen schijnt de zon vast weer, misschien vandaag al.
    Groetjes, P&E

    BeantwoordenVerwijderen