donderdag 26 juli 2012

met de bus rond Barra


2012-07-26 Donderdag
We gaan met de bus het eiland rond. Heen via de westzijde, daar zijn veel stranden en ook wel badgasten. Al is het geen zwemwater hier, het water is 12 graden. Wel al een stuk warmer dan Shetland trouwens, daar was het 9 graden. Hier wordt echter wel gesurfd. En er wordt gekanoed en ook wel gesnorkeld.
We stappen uit bij het vliegveld aan de Noordpunt van het eiland Barra. De landingsbaan bestaat uit een breed strand dat 2x per dag overstroomt. De vliegtijden zijn aan het getij aangepast. Helaas zagen we geen vliegtuig.
We wandelen een stuk terug naar de voorgaande halte en zien onderweg een Wharram catamaran in een baai liggen. Later vertelt een buspassagier ons, dat de boot van de lokale dokter is, in Thailand gebouwd en hier naar toe gezeild. De boot ziet er goed uit.
De busreis terug, langs de oostzijde,  verloopt niet helemaal zoals het hoort, de bus chauffeuse stopt opeens en doet de motorkap open. De bus lekt koelwater. Met water van een naburig huis wordt het aangevuld en komen we weer veilig terug in Castlebay.

2 opmerkingen:

  1. Jammer, geen vliegtuig. Was wel spannend geweest. Nu heeft de bus het een beetje spannend gemaakt. Vermoedelijk bus op leeftijd,
    van lekkend koelwater heb ik ook wel eens last, ha ha.
    Groetjes, P&E

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Doet me denken aan de Verdoolde Bus van John Steinbeck die ik aan het herlezen ben. Toeval?
    Groetjes, Corien

    BeantwoordenVerwijderen