zaterdag 27 augustus 2011

Goede wind!


27 aug. Er is altijd wel wat
We hadden de weerberichten goed bestudeerd en vandaag zou de wind NW 3 zijn, perfect zou je denken.
Toen de wekker echter om 7 uur ging, regende het en er stond geen wind.
Later vertrekken was geen optie, want we moesten wel stroom naar buiten hebben om weg te komen van Holy Island. Dus toch maar vertrokken met 2 motoren aan.
Er stonden nu best wel golven bij de uitgang, ondanks dat er geen wind stond. Gelukkig kwam er buiten wel de goede NW wind en de regen nam geleidelijk af.
Tot de Farne eilanden lieten we nog wel 1 motor draaien, want er stond wel 3 knoop stroom tegen daar. En met ruime wind hadden we met de zeilen alleen niet veel snelheid.
Daarna werd het halve wind en ging het prima. Mooi vlak water onder hoge wal. De kust is ook mooi, al is het wat nevelig, voor kastelen is dat wel passend.
Wat ook niet helemaal leuk was, was het feit dat de zee hier een soort ballenbak is, zoveel kreeftenkooien liggen er. We moesten met de hand sturen om ze te ontwijken en zelfs zo kwamen we een keer vast te zitten. Ronald kreeg de boei met de pikhaak wel vrij vlot onder het roer vandaan, maar toen bleef de pikhaak nog aan de boei hangen. We hebben met z’n tweeën geprobeerd de boot naar de boei toe te trekken, maar de zeilen hadden te veel kracht, we moesten de pikhaak helaas laten glippen.
De aankomst bij Blyth was prima. We hebben hier nog wat andere herinneringen aan. 20 jaar geleden voeren de kinderen en ik met Ronald mee op een vrachtschip. We voeren hier met storm uit het oosten weg en het schip begon zo te rollen dat de kinderen op de vloer van de brug vielen en op hun knieën telkens heen en weer geschoven werden. Nu was de zee gelukkig rustig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten