zondag 28 augustus 2011

afscheid van het Verenigd Koninkrijk


28 augustus, een heel speciale zondag
De wind is stormachtig en we blijven lekker een dagje liggen in de beschutte haven.
Ik begon heel ouderwets met wat wasgoed uitkoken! Er is hier geen wasmachine en sedert Wick hebben we ook geen wasmachine gezien en de washandjes waren nu echt allemaal vuil.
Daarna de wal op.
Blyth leek gisteravond nog even troosteloos als het altijd al was.
Maar vandaag met zon zag het er een stuk beter uit.De stad bleek ook veel groter.
We werden opeens aangetrokken door het geluid van kerkklokken. Die luiden in Engeland heel anders dan in Nederland, meestal staat er een groep Bell Ringers aan touwen te trekken.
Terwijl we stonden te luisteren en kijken naar de mooie kerk, stond er iemand in het gras bij de kerk, die vroeg of we binnen wilden komen. Nu hebben we al veel kerken bekeken deze zomer, maar allemaal lege kerken. Nu begon er een dienst. Een Engelse kerkdienst hadden we nog nooit bijgewoond en het was heel speciaal. Een beetje tussen Katholiek en Protestants in. De mensen hielpen ons voortdurend in de boekjes de juiste pagina te vinden en na afloop werden we uitgenodigd voor koffie. Echt allemaal heel aardige mensen.
Na wat laatste Engelse boodschappen liepen we terug via een parkje. 
Daar was een ontzettend leuke fontein voor kinderen.
En ook heb ik nog nooit zo’n leuke speeltuin gezien met heel aparte speeltoestellen.
We hopen dat de stormdepressie morgen naar Denemarken is weggetrokken en dan willen we met het staartje van de westenwind oversteken naar Nederland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten